Geitenkazen

Geitenkazen

Hieronder vallen alle kazen die gemaakt worden van minimaal 80% geitenmelk. Geitenkazen kennen we in een groot scala aan verschijningsvormen. Van verse, kortgerijpte geitenkazen tot lang gerijpte harde geitenkaas.

Witflora kazen

Witflora kazen

Witflora kaas, of witte korst kaas, worden bestoven met de zo genaamde Penicilicum Candidum, deze zorgt er voor dat er een mooie witte korst ontstaat die een speciale smaak aan de kaas geeft.

Gewassen korstkazen

Gewassen korstkazen

Deze kazen worden tijdens de rijping gewassen of geborsteld, al dan niet met wijn, bier of kruiden, en krijgen zo een lichtoranje tot felrode kleur. Het wassen geeft de kaas een pikante tot opvallende smaak.

Blauwader kazen

Blauwader kazen

Blauwader kazen worden behandeld met een gekweekte schimmelcultuur. Deze culturen ontwikkelen zich tijdens de rijping doordat er gaten in de kaas worden geprikt. Hierdoor krijgt het zuivel de kenmerkende blauwe aders.

Schapenkazen

Schapenkazen

Schapenkazen komen in allerlei smaken en variëteiten voor; van zacht tot zeer hard, met gewassen korst, vers of van de boerderij. Schapenkaas bevat meer vitamine A, B en C dan koeien- en geitenkaas.

Harde- en haldharde kazen

Harde- en haldharde kazen

Stevige, vaak lang gerijpte kazen, soms tot wel 4 jaar geaffineerd. Harde kazen kennen we in vele melksoorten en smaakvarianten. Een erg fijne kaasgroep waarmee hele mooie combinaties te maken zijn in de keuken.

't Kaaspunt

Keiweg 7a
4901 JD Oosterhout NB
+31162465275

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 19:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten