Stompetoren kaas

Nederland staat bekend om de Goudse kazen. Gemiddeld eet een Nederlandse inwoner zo’n 19kg kaas, waarvan verreweg het meeste in de categorie Goudse kaas vallen. De soort dankt de naam Goudse kaas aan het feit dat het al eeuwenlang in Gouda op de kaasmarkt wordt verhandeld. Deze kaasmarkt wordt tegenwoordig alleen nog bij wijze van toeristenattractie eenmaal per week gehouden in de zomermaanden. Goudse kaas wordt ook in het buitenland onder deze naam gemaakt want de soortnaam en vorm zijn niet beschermd en dus kent ook menig buitenlander “Gouda cheese”.

De geografische aanduiding "Gouda Holland" is sinds oktober 2010 volgens een besluit van de Europese Commissie een beschermde aanduiding. Kaas met deze vermelding mag alleen Nederland als oorsprong hebben en dient gemaakt te zijn van Nederlandse koemelk.

Stompetoren kaas dankt z’n naam aan het dorp Stompetoren in Noord-Holland. In deze omgeving grazen onze koeien en worden onze kazen gemaakt in de CONO kaasmakerij in Westbeemster. In deze kaasmakerij, die bekend staat als de groenste ter wereld, wordt het oude traditionele ambacht gecombineerd met innovatieve techniek.

De rijping van Stompetoren vindt plaats in het unieke rijpingspakhuis van Kaashandel Remijn. Dit familiebedrijf heeft zichzelf door de jaren heen bewezen als bijzonder gespecialiseerd in het rijpen van Hollandse kazen. De unieke combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid in het rijpingspakhuis zorgen ervoor dat de smaak van de kazen zich optimaal kan ontwikkelen. En dat proef je! Niet voor niets vallen de Stompetoren regelmatig in de prijzen bij (inter)nationale productwedstrijden.

Stompetoren kaas

't Kaaspunt

Keiweg 7a
4901 JD Oosterhout NB
+31162465275

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 19:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten