Wij  werken samen met de Wijnkring.

De Wijnkring bestaat sinds 1982 en is een samenwerkingsverband van zelfstandige slijters en wijnhandelaren. De Wijnkring onderscheidt zich door een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment wijnen uit alle delen van de wereld. Van Champagne tot stille wijn.

Dé wijnhandel voor Nederland
Regelmatig verstuurt Wijnkring een (digitaal) magazine, met daarin veel informatie over wijnen en hun herkomst, wijn-spijs adviezen en natuurlijk aantrekkelijke acties! Wij hebben altijd diverse aanbiedingen en organiseren een aantal activiteiten zoals winemakers’ dinners en proeverijendoor het jaar heen. Wil je op de hoogte worden gehouden? Meld je dan nu aan! of bij ons in de winkel.

Rode wijn, Champagne, Rosé wijn, Port en Witte wijn
Wij werken met een aantal vaste kernhuizen samen. Deze groep bestaat uit vertrouwde top wijnproducenten waarmee men vaak al vele jaren ervaring heeft. Zoals Bodegas Salentein, Viña Errazuriz, Graham’s Port en nog veel meer. Net als de Wijnkring staan zij garant voor een goede kwaliteit tegen een gunstige prijs. Meer informatie over de Wijnkring? Kom gerust eens langs in onze winkel.

Wij verkopen sinds kort onze wijnen via onze eigen Webshop Een leuke en vooral lekkere manier om kennis te maken met onze wijnen is door middel van onze proefpakketten.

U krijgt een combinatie van zes of soms meer flessen, zodat u de verschillende wijnen kunt proeven en vergelijken. Bij uw proefpakket ontvangt u een complete beschrijving van de wijnen, zodat u op uw gemak kunt proeven, genieten en voor u zelf kunt bepalen wat uw favoriete wijn is. Maak hier kennis met onze wijnen.

Zonder risico

Uw bestelling op wijnwinkeloosterhout.nl wordt bevestigd per mail en op het door u opgegeven adres afgeleverd. U ontvangt telefonisch of per mail specifieke afleverinformatie van de bestelling en profiteert van een snelle levering. De betaling vind plaats in een gecertificeerde veilige betaalomgeving van iDeal of u maakt gebruik van overboeking vooraf via uw bank.

Wij maken gebruik van stevige verpakkingen en de betrouwbare bezorging van PostNL, waardoor uw pakket correct bij u aankomt.

Bestellingen vanaf € 50.00 worden gratis bezorgd, afhalen van uw bestelling in onze winkel is uiteraard ook mogelijk. In de overige gevallen bedragen de verzendkosten €7,95. Wilt u meerdere pakketten verzenden naar verschillende adressen? Dan bespreken wij graag met u de mogelijkheden.

Welke soorten wijn zijn er?

  • Rode wijn wordt geproduceerd van blauwe druiven en heeft een kleur die varieert van diep paars tot steenrood. Merendeel van de blauwe druiven heeft groen-wit sap en zorgt dus niet voor de kenmerkende rode kleur. De rode kleur is afkomstig van de blauwe schil van de druif.
  • Witte wijn is afkomstig van druiven die een witte of blauwe schil hebben. Het druivensap heeft weinig tot geen kleurstof waardoor de wijn bijna blank is. De daadwerkelijke kleur van de wijn is afhankelijk van de gebruikte druivensoort en de leeftijd van de wijn. Witte wijn heeft kleuren van blank naar lichtgeel tot groen, donkergeel, oranje en bruin.
  • Rosé wijn wordt gemaakt van blauwe druiven of een combinatie van witte en blauwe druiven. In tegenstelling tot witte wijn gisten de schillen kort mee om kleurstof af te geven aan de wijn. Zodra het sap roze genoeg is, wordt sap en schil van elkaar gescheiden.
  • De smaak van mousserende wijn is afhankelijk van de gebruikte druiven, herkomst en de manier waarop de wijn mousserend is geproduceerd. Bij Champagne, Cava, Crémant ontstaat tijdens de tweede gisting het koolzuur in de fles. Deze methode heet de méthode traditionelle. Prosecco en merendeel van de sparkling wijnen uit de nieuwe wereld krijgen hun mousse ook tijdens de tweede gisting, maar dit vindt plaats op de tank in plaats van de fles (méthode Charmat).
  • Dessertwijnen zijn krachtig en vol van smaak. Als de druiven zijn geoogst en geperst, blijft het sap van de druif over. Na de vergisting van het sap blijft er in verhouding veel restsuiker, waardoor dessertwijnen een zoet karakter krijgen.

't Kaaspunt

Keiweg 7a
4901 JD Oosterhout NB
+31162465275

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 19:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten