Wat zijn truffels nou precies?

Wat zijn truffels nou precies?

Truffels: ze zijn een schat van moeder natuur en (letterlijk én figuurlijk) goud waard.

We beginnen met de basics, want wat is een truffel nou eigenlijk? De knolletjes worden gevonden aan de voet van bomen en vallen daardoor in de categorie paddenstoelen.

Het verschil tussen zwarte en witte truffels?

De bekendste truffels zijn in twee kleuren te onderscheiden: de witte en de zwarte. Hieronder vallen onder andere de zwarte Périgord-truffels, die worden gezien als één van de meest gewilde soorten.

Nóg geliefder, maar ook zeldzamer en daardoor dus kostbaarder zijn de witte truffels uit het Italiaanse Piëmont. Deze kosten duizenden euro’s per stuk en zorgen ieder jaar weer voor record opbrengsten.

Omdat wij zo gék zijn op truffels hebben wij een aantal heerlijke producten met truffel in ons assortiment. Hieronder vindt u onze toppers!

Boerenkaas met truffel

Boerenkaas met truffel

De boerderij truffelkaas wordt gemaakt door boer Slob uit Giessenburg. Voor de bereiding wordt alleen gebruik gemaakt van Italiaanse zwarte truffels. De verse koemelk gecombineerd met deze zwarte truffel zorgt voor een heerlijke combinatie.

Balsamico met truffel

Balsamico met truffel

Deze mooie zachte balsamico is 4 jaar gerijpt op eiken houten vat.

Het zoetje komt niet van de suiker maar van de muskaatdruif.

Na openen kunt u deze balsamico nog makkelijk 2 jaar goedhouden in een donkere kast ( let op: niet in de koelkast)

Gebruik deze fantastische balsmico bij groentes, bv sperzieboontjes, salades (geitenkaas) of broodje met geitenkaas, visgerechten etc.

 

Salsa Tartufata

Salsa Tartufata

De truffels van DiGusti groeien in Molise, een nog onontdekt truffelgebied tussen Rome en Napels. Iedere dag speuren de drie truffelhonden van Vincenzo hier naar deze lekkernij onder de grond. DiGusti heeft exclusief voor Vincenzo’s truffels gekozen, omdat hij enkel pure truffels verwerkt.

Met deze salsa maak je bijvoorbeeld de allerlekkerste Truffelmayonaise gewoon helemaal zelf! Voeg naar smaak toe aan je favoriete mayo en klaar is de Truffelmayonais, of voeg eens wat Truffel Salsa toe aan je gehaktballen.

Moliterno Tartufo

Moliterno Tartufo

Naast het prachtige Italië in de middellandse zee ligt het mooie eiland Sardinië. De surrogaat thuishaven van de Pecorino Moliterno Tartufo. Gemaakt van rauwe schapenmelk en de truffels die op het eiland gevonden worden. Deze “gouden” kaas is een van de mooiste delicatesse uit Italië. Oorspronkelijk komt deze kaas uit het stadje Moliterno, waar het ook naar vernoemd is.

De smaak van de Pecorino Moliterno Tartufo is intens. In het begin is er een mooie frisse smaak van schapen kaas, en dan .. TRUFFEL! De heerlijke smaak overvloeit de smaakpapillen en geeft werkelijk een geweldige, bijna exotische, smaakexplosie. Alleen de ogen dicht en je hebt het gevoel dat je het echte Italië proeft. In combinatie met een mooie zachte Barrolo is de Pecorino Moliterno Tartufo een hele mooie verwenner na een lekker diner.

't Kaaspunt

Keiweg 7a
4901 JD Oosterhout NB
+31162465275

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 19:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten