In 2008 ontwikkelde Schmidhauser een opvallende nieuwe kaas. Op een kleine kaasmakerij aan de voet van de Mont Révard, ten oosten van Aix-les-Bains, werd Le Moelleux du Révard geboren. Een nieuwe kaas dus, maar met alle kenmerken en karaktereigenschappen van een kaas met een lange traditie. In korte tijd werd de kaas erg populair in Frankrijk door haar zachte structuur en rijke, intense, licht pikante smaak.
Kenmerkend voor deze kaas is de sparrenhouten ring. Het gebruik van een dergelijke ring is een veelgebruikte methode in het Alpengebied om zachte kazen niet in te laten zakken. Daarnaast heeft het een subtiele invloed op de uiteindelijke smaak van het zuivel. Andere belangrijke factoren zijn het gebruik van rauwe melk en het regelmatig borstelen van de korst met een pekel oplossing.Essentieel is ook de rijping. Le Moelleux du Révard rijpt precies vijf weken. Le Moelleux du Révard is een aangename aanvulling op bijna elk kaasplateau.
Heerlijk gerijpt in denneschors